Свързани новини

17.11.2021 15:51

Стартира Седмица на маймуните по Viasat Nature

Видян 886 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Резерватът Чундзуо в югозападен Китай е най-голямото убежище на примати, застрашени от изчезване – белоглавите лангури. Днес в дивата природа са останали само 1,000 от тях. Филмът „Тайното маймунско царство на Китай“, който дебютира по Viasat Nature на 22 ноември, понеделник, в 19:00 часа е заснет с безпрецедентен достъп и разкрива отблизо тези свободолюбиви самотници, живеещи на опасни височини. Филмът, който дава началото на „Седмица на маймуните“ по най-зеления ТВ канал от семейството на Viasat World, показва две бебета, родени в два големи рода. Възрастните белоглави лангури са тъмно сиви, с “мохиканска” прическа, която придава характерния им уникален вид. При ражденето си, обаче, те са буквално златисти. И точно това дава началото приказните истории, които се носят за тях. “Природният свят – Японски макаци” по Viasat Nature на 24 ноември, в 19:00 часа . Рубриката Седмица на маймуните стартира от понеделник, 22 ноември, до петък, 26 ноември, 19:00 ч. На нашата планета има над 300 вида маймуни, като половината от тях са застрашени от изчезване. От маймуните от Стария свят, които живеят в Африка и Азия, до маймуните от Новия свят, които живеят в Централна и Южна Америка, това са едни от най-популярните и обичани същества на нашата планета. Каним ви на седмица, посветена на маймуни с всякакви форми и размери, с премиери, представящи два от най-редките, най-застрашените и най-завладяващите видове: „Царството на мечите макаци" и „Тайното маймунско царство на Китай".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес бъдете креативни и смели

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес бъдете креативни и смели, когато изразявате себе