Свързани новини

13.08.2009 11:34

Загубата на TUI нарасна 10 пъти

Видян 1575 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чистата загуба на най-голямата туристическа компания в Европа TUI AG нарасна през април-юни почти 10 пъти до 537 милиона евро, или по 2,16 евро на акция, в сравнение с 56,4 милиона евро, или 0,24 на акция, за същия период на 2008 г., информира БГНЕС.


Анализаторите прогнозираха този показател на равнище от 136 милиона евро. Агенция "Блумбърг" отбелязва, че причина за загубите са станали разходите във връзка със заемите, отпуснати на Hapag-Lloyd. През първото тримесечие на тази година TUI продаде на група инвеститори 57% от акциите на компанията Hapag-Lloyd, но както и преди притежава значителен пакет от предприятието. По данни на TUI, заради плащанията по заемите на Hapag-Lloyd чистите й загуби за тримесечието са нараснали с 371 милиона евро. Приходите на компанията се свиха с 12% до 4,18 милиарда евро.
Основното туристическо подразделение на групата TUI Travel Plc регистрира тримесечна загуба на ниво от 33 милиона паунда в сравнение с чиста загуба от 216 милиона паунда година по-рано. TUI потвърди прогнозата за текущата година, според която може да се очаква "малко" увеличаване на нейните доходи от продажбата на почивки, като показателите на цялото туристическо подразделение, които включват морските круизи и управлението на хотели, ще бъдат стабилни през 2009 г.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак