Свързани новини

07.02.2013 11:44

Жълт код в 14 области

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жълт код е обявен в 14 области на Централна, Източна, Северна и Южна България заради силен вятър за 7 февруари, съобщиха от НИМХ.


Кодът е в сила за областите Старозагорска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Шуменска, Добричка, Варненска, Бургаска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска. В тези области през деня ще духа силен южен вятър с пориви до 15-20 м/сек. За останалата част от страната обявеният код е зелен.


Над страната ще бъде облачно. С преминаващия студен атмосферен фронт от запад ще завали дъжд. Привечер с понижението на температурите валежите по високите полета на Западна България и из Дунавската равнина /към Предбалкана/ ще преминат в сняг. През нощта срещу петък в почти цяла Северна България вече ще превалява сняг. Сутринта минималните температури ще са между 1° и 6°, в София 1°. Вятърът в Източна България ще бъде от юг, на моменти и силен и там максималните температури ще достигнат 13°-15°, докато в Западна ще останат значително по-ниски, между 5° и 10°, в София около 7°.


Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете, предупреждават от НИМХ.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей