Мъск обяви "война" на картела на рекламодателите

Свързани новини

07.08.2024 17:37

Мъск подаде антитръстов иск срещу Глобалния алианс за отговорни медии заради "незаконен бойкот на X "

Видян 261 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илон Мъск е подал антитръстов иск срещу Глобалния алианс за отговорни медии (GARM), като твърди, че той е организирал незаконен бойкот на X (бивш Twitter). Към жалбата се е присъединила и платформата за хостинг на видеоклипове Rumble.

Искът, подаден във вторник в Тексас, е следствие от публикувания миналия месец доклад на съдебната комисия на Камарата на представителите на САЩ, в който се откриват доказателства, че GARM е заговорничела за демонетизиране и нанасяне на други вреди на "необлагодетелствани платформи".

"Опитахме се да бъдем любезни в продължение на 2 години и получихме само празни думи. Сега това е война", заяви Мъск в X, над публикация от главния изпълнителен директор на Rumble Крис Павловски, който обяви, че ще се присъедини към делото.

"Това не е решение, което взехме леко, но е пряко следствие от техните действия", заяви главният изпълнителен директор на X Линда Якарино в отворено писмо до всички потребители, наричайки поведението на GARM и други "петно върху една велика индустрия", което "не може да бъде позволено да продължава".


Според Якарино X е "изпълнила и надминала" исканията на GARM и други групи рекламодатели за подобряване на контрола и повишаване на ефективността на техните реклами, като е работила добросъвестно, за да разсее техните опасения.

"За съжаление реалността е такава, че въпреки всичките ни усилия, стотиците срещи и изследвания в обратната посока, много компании избраха да отхвърлят фактите. На тези, които нарушиха закона, казваме, че стига толкова", заяви Якарино.

В иска като ответници са посочени ГАРМ, Световната федерация на рекламодателите и членовете на ГАРМ - CVS Health, Mars, Orsted и Unilever, като е отбелязано, че списъкът може да бъде разширен по-късно в очакване на разкритията. X иска обезщетение в троен размер.


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 11 август 21:00ч.

Дивергенти 2: Бунтовници

Режисьор: Роберт Швентке
В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Тобаяс Итън Октавия Спенсър Джоана Рейес Джай Кортни

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог

Вие разбира се сте способни на много, много повече

Вие разбира се сте способни на много, много повече, но