Любомир Епитропов стана европейски шампион на 200 метра бруст на европейското първенство по плуване в Белград, Сърбия.

Свързани новини

21.06.2024 10:14

Любомир Епитропов стана европейски шампион на 200 метра бруст

Видян 3126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Любомир Епитропов стана европейски шампион на 200 метра бруст на европейското първенство по плуване в Белград, Сърбия. Българският състезател финишира във финала с време 2:09.45 минути, с което подобри собствения си национален рекорд и покри норматив "А" за участие на Олимпийските игри в Париж.

Епитропов се движеше шести след първата половина на дистанцията, но със силни финални метри успя да завоюва златото, което подели с шведа Ерик Першон, завършил със същото време. Третата позиция остана за поляка Ян Калушовски с 2:10.20 минути.

Това е най-големият успех в кариерата на 25-годишния Любомир Епитропов. Постижението му е историческо за българското плуване, тъй като с него той стана първият европейски шампион за България при мъжете на 50-метров басейн. България има европейски шампион, но на 25-метров басейн - Денислав Калчев от Ставангер през 1994 година.

Досега българското плуване имаше само един златен медал от европейски първенства на 50-метров басейн - на Таня Богомилова на 200 м бруст от шампионата в София през 1985 година.

С успеха си в Белград Любомир Епитропов изпълни и голямата си цел - да покрие норматив "А" за в Париж и да участвата на втората си Олимпиада след Токио през 2021 година.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще запазите енергията от вчера

Днес ще запазите енергията от вчера, но вече може да я