Президентът Радев и Стефка Костадинова откриха изложба на олимпийска тематика в Българското посолство в Париж

Свързани новини

26.07.2024 16:47

Президентът Радев и Стефка Костадинова откриха изложба на олимпийска тематика в Българското посолство в Париж

Видян 959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Българското посолство в Париж бе домакин днес на емоционална среща, по време на която бе открита изложба от творби на олимпийска тематика на световноизвестния скулптор и поп-арт художник Владимир Николов – Арт Влади. На събитието присъстваха Румен Радев - президент на Република България, Стефка Костадинова - председател на БОК, Георги Глушков – служебен министър на младежта и спорта, Радка Балабанова-Рулева - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Париж, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Весела Лечева – бивш министър на младежта и спорта спорта, ръководители и дейци на спортни федерации, акредитирани за Игрите български журналисти, полицаи и доброволци, както и част от българската общност в Париж.

"Това е българският ден на Игрите в Париж и е чудесно, че той съвпадна с официалното откриване. Българските спортисти се подготвят за Олимпийските игри в продължение на години. Аз, като спортист, който е минал през целия този път знам, че няма нищо страшно. Просто човек трябва да вярва в силите си, да има голямо самочувствие, за да постигне това, за което се е готвил с години. Нашата делегация е сплав от опитни бойци и млади таланти на българския спорт. Всички сме в готовност за старта на Игрите и нека пожелаем от сърце успехи, нека всеки от тях има своя голям ден на олимпиадата,“ заяви в емоционалното си слово председателят на БОК Стефка Костадинова.

В приветствието си Румен Радев изтъкна големите постижения на българските спортисти на олимпийската сцена през отминалите години. „България може да се похвали с 230 медала и 55 титли на олимпийски игри. Страната ни е сред 14-те държави, които са участвали на първите модерни олимпийски игри през 1896 година в Атина, нещо, с което можем да се гордеем. Вчера в приветствието си президентът на МОК Томас Бах подчерта, че единствено Олимпийските игри могат да обединят света в кризисни ситуации, да съберат най-добрите състезатели чрез идеалите за мир и спортни успехи. Благодаря на Българския олимпийски комитет и на Министерството на младежта и спорта, които осигуриха всичко необходимо за подготовката и безпроблемното участие на нашите олимпийци. Желая им от сърце успех по спортните арени на Игрите,“ каза още държавният глава.

Топли думи към гостите в посолството отправи и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Париж Радка Балабанова-Рулева. След това присъстващите разгледаха изложбата с творбите на художника Владимир Николов – Арт Влади.

Голям интерес предизвикаха част от българските полицаи, командировани в помощ на френските си колеги, както и няколко от българските дорбоволци на Игрите. Всички те се фотографираха в паметна снимка с официалните гости и останалите присъстващи на събитието в посолството.

Късно снощи президентът Радев и Стефка Костадинова бяха сред многото държавни ръководители и президенти на национални олимпийски комитети, поканени на официалния прием, даден от президента на Франция Еманюел Макрон в присъствието на президента на МОК Томас Бах. Тази вечер Румен Радев, Стефка Костадинова, Георги Глушков и Белчо Горанов ще бъдат сред официалните гости в изградените на площад Трокадеро трибуни по време на церемонията по откриването за да приветстват парада на нациите.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Петър Мицин отпадна още в сериите на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей