Свързани новини

26.11.2008 12:43

Никол Кидман срещу насилието над жените

Видян 1824 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителката на "Оскар" Никол Кидман връчи на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун подписите на пет милиона души под петиция, призоваваща за ненасилие срещу жените, предаде БТА.


"Жените са насилвани в къщи, контрабандирани през границите или стават жертви на широко разпространено сексуално насилие по време на военни конфликти", посочи Кидман, която е посланик на добра воля на Фонда за развитие на жените на ООН.
Кампанията "Да кажем не!" за събиране на подписи чрез интернет под документ, призоваващ правителствата да предприемат решителни действия, за да спрат насилието срещу жени, беше лансирана преди една година и надхвърли петкратно своята първоначална цел от един милиона подписа.
"Докато една на всеки три жени и момичета е насилвана поне веднъж през живота си, това трябва да касае всеки един от нас", каза Кидман пред журналисти преди церемонията. А
Актрисата допълни, че кампанията по събиране на подписи е само начало на натиска в посока на онези, които вземат решения да приложат законите, да образоват и мъжете и жените и да осигурят защита, здравеопазване и юридически услуги, необходими за да се спре насилието срещу жени. Актрисата отговори на многобройни въпроси, свързани с ролята й в кампанията за ненасилие срещу жените: "Фокусът през тази година беше да се създаде обществена нетърпимост и да преодолеем стигмата, свързано с този въпрос", подчерта тя.
Според нея част от проблема идва оттам, че често извършителите не са преследвани от закона.
"И аз съм тук, за да бъда глас - аз нямам всички отговори, но съм готова да направя каквото мога и да работя заедно с тези хора, които вършат тихо огромна работа. Аз им помагам да бъдат чути гласовете им", заяви Никол Кидман.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей