Семейството A5 на Audi в момента се състои от купе, кабриолет и хечбек, но се очаква в следващото поколение да се появи ново комби A5 Avant.

Свързани новини

31.05.2024 09:50

2026 Audi RS 5 Avant plug-in хибрид

Видян 17564 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейството A5 на Audi в момента се състои от купе, кабриолет и хечбек, но се очаква в следващото поколение да се появи ново комби A5 Avant. Avant е името, което Audi използва за комбитата.
В миналото бяха забелязани прототипи на обикновения A5 Avant, а сега се появиха нови прототипи на това, което изглежда като високопроизводителен вариант на RS 5. В миналото бяха забелязани и прототипи на спортния S5 Avant.
RS 5 Avant ще замени сегашния RS 4 Avant, продаван в чужбина, като част от промяната в стратегията на Audi за наименованията. Новата стратегия, обявена миналата година, ще дава на моделите с двигатели с вътрешно горене нечетен номер в имената им, а на електрическите модели - четен номер. Това означава, че следващият A4 ще бъде електрически автомобил.
Знаем, че последният прототип е за RS 5 Avant, а не за обикновения A5 Avant, заради допълнителните въздухозаборници в предния капак, широките калници, огромните напречно пробити спирачни ротори и изрязаните отвори в задния капак за поставяне на характерните за RS овални накрайници на изпускателната система. Изглежда, че накрайниците на ауспуха на прототипа са само временни.

Според нашия фотограф прототипът има капачка за зареждане на гориво и порт за зареждане, което показва, че става въпрос за хибридно задвижване. Жълтите предупредителни стикери на предното стъкло, които се виждат на някои от снимките, също показват някаква форма на електрификация.
Не е ясно какво е планирано за задвижването, но слуховете сочат, че 2,9-литровият V-6 с два турбокомпресора на настоящия RS 5 ще се съчетае с електрическа задвижваща система. Сегашният RS 5 развива 444 к.с., но следващият трябва да има значително повече мощност, за да предизвика 671 к.с. на Mercedes-Benz C 63 S E Performance, който също е плъгин хибрид.
Докато дебютът на новите A5 Avant и S5 Avant е потвърден от Audi по-късно тази година, RS 5 Avant вероятно ще се появи през следващата година.
Audi също така е забелязано да тества следващото поколение A5 с каросерия хечбек. Не е ясно дали автомобилният производител ще пусне нови версии на A5 купе и кабриолет поради бавните продажби на моделите с две врати.
Източник: motorauthority



Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог