Свързани новини

02.03.2009 11:06

Чешкото председателство на ЕС не иска специален план за Източна Европа

Видян 1306 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на Чехия Мирек Тополанек, който председателства Евросъюза, не е съгласен с предложението да бъде отпусната специална помощ за Източна Европа заради финансовата и икономическата криза, както настоява унгарският му колега Ференц Дюрчани.


Не смятам, че Източна Европа е специален район, не мисля, че е нужно да се отделят няколко страни от Европейския съюз. Ще подкрепя помощ за всяка страна от ЕС, която се нуждае, а не специално за Източна Европа, заяви той в Брюксел. Заедно с колегите си от още осем централно- и източноевропейски страни Тополанек ще участва в мини среща на върха преди съвещанието на високо равнище на 27-те.


Преди него унгарският премиер Ференц Дюрчани настоя за специфичен план за оказване на помощ на източноевропейските страни в размер от 160 до 190 милиарда евро – далеч над 24,5-те милиарда евро, обявени в петък от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Международния валутен фонд.


Унгария заедно с Латвия изпитва най-големи трудности с ликвидността на банките си. Чешката република засега е относително по-малко засегната от кризата, макар чешката крона да понесе сериозни удари през последните седмици.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.