30.08.2024 12:57

Как първи разкрих Сарая в Бояна?

Видян 2412 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преди 20 години първи описах т.нар. Сарай в Бояна. Ето как стана:

Доган беше свалил от постовете му Осман Октай, който беше реалният мотор на ДПС като организационен зам. Защото беше извадил от листите за 2001 г. – с официално решение на ЦОБ, между другото, разни деребей, както ги наричат медиите в момента. Доган ги върна.

Октай остана независим депутат и реши да започне да разказва истинската история на ДПС на избрани журналисти. Сред тях помня Николай Бареков например, тогава работещ в Телевизия Европа на брата на президента Петър Стоянов.

Черешката на тортата обаче беше оставил за колегите от 168 часа и за мен. Подсигурил се беше, че поне едните ще публикуват сензацията.

А тя беше:

Доган се е настанил в  бивша държавна почивна станция в полите на Витоша, приватизирана по времето на кабинета Беров с мандата на ДПС от министерството на промишлеността, държано от Движението, посредством тогавашния министър Биков

Години по-късно въпросният почивен дом на Беловодския път на върха на Бояна беше ремонтиран, след като движението пак се беше върнало на власт с Царя през лятото на 2001 г.

Имахме всички подробности – на коя неправителствена организация с шеф – никому неизвестна дама на име Кирилка се води, кой е направил ремонта – беше една от фирмите на Мултигруп. Само напомням на това място, че правителството на ДПС, познато като Кабинета Беров, беше определено от последвалия го служебен премиер Ренета Инджова: „Правителство на Мултигруп”.

Защо ли? Защото групировката на ексбореца Ил. Павлов беше застанала на входа и на изхода на множество предприятия, от което печелеше милиарди – от тогавашния гигант Кремиковци до изкупените при Беров на безценица Балкантурист, Шведския хотел край Варна и множество други апетитни имоти. Сред тях бяха и резиденциите на Т Живков Перла – Приморско и Арбанаси. Явно, за да направят Доганов шлем с Бояна, недалеч от която резиденция се намираше станцията на лидера.

Заедно с колегата Галя Стоянова, която беше разбрала, че и 168 има инфото, даже поразпитахме депутати в парламента какво знаят за Обекта.

Една от тях не само потвърди всичко, но и ни разказа, че стопаните на почивната станция с години бавели пари, които дължали за доставки. И помоли да й съдействаме да бъдат върнати. Дамата е доста известна, беше народен представител от БСП и определено има отношение към резиденциите.


А един депутат от НДСВ с красива съпруга и обкръжение от СИК тогава не само потвърди, но и след публикацията с години ме винеше, че Доган не го подкрепил за икономически вицепремиер, понеже знаел, че се познава с мен.

Въпреки че имаха цялото инфо, колегите от 168 часа се въздържаха от публикация . Тогава се оправдаваха с шефката на престгрупата Венелина Гочева, която ги била спряла, но дали е така – само там си знаят.

Аз говорих с издателя Петьо Блъсков, който – освен, че даде съгласие за публикация не само в оглавяваното от мен списание КОЙ, а и във вестник Монитор, стана и кръстник на почивната станция. Нарече я Сарая на първа страница на влиятелния тогава всекидневник.

Останалото е история....В това число НЕРАЗКРИТА – КАТО УБИЙСТВОТО ИЛИ САМОУБИЙСТВОТО ПРЕЗ 2009 Г. НА „МЪЖКАТА СЕКРЕТАРКА”, КАКТО С НЕГОВ ТИП УВАЖЕНИЕ КЪМ ПАМЕТТА НА ПОЧИНАЛИЯ ГО ОПРЕДЕЛИ ДОГАН – ДОКЪДЕ СТИГНА СЛЕДСТВИЕТО ПО ТЕМАТА? Сигурно вождът знае, както и „женската секретарка” на същия – съпругата на зам.-председателя Джиджи Ибрямов....

Сега Сарите са и в актуалните новини. Чрез медиите господата от групата на Доган – сред тях само 1 е българин, се опитват да всеят жалост към Сокола, комуто бедните данъкоплатци да съчувстват, че вече няма да живее в Сараи, за сметка - поне по договор - на ДПС, а значи - чрез субсидията - за сметка на БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ.

Звучи наивно според мен, но те си знаят.

 

Борис Ангелов







Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни