Свързани новини

02.03.2009 11:14

Станишев: Страната ни има много добри макроикономически показатели

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лидерите на страните от ЕС се събраха в Брюксел на неформална среща, за да търсят по-голямо единство по мерките за борба с финансовата криза, предаде БНР.


Срещата се провежда в условията на нарастващо напрежение между част от старите и новите страни-членки, заради тенденции към протекционизъм в Западна Европа. Премиерът Сергей Станишев е поискал подкрепа от своите колеги от останалите страни от Централна и Източна Европа, България възможно най-скоро да бъде приета в подготвителния механизъм за присъединяване към зоната на евро, наречен ERM2. Станишев съобщи това след минисреща на върха, по време на която девет централно и източноевропейски страни поискаха всички мерки и действия срещу икономическата криза да се осъществяват в дух на солидарност между 27-те страни-членки. Българският премиер добави, че страната ни има много добро макроикономически показатели и приобщаването й към механизма ERM2, ще бъде допълнителна възможност за стабилизиране на националната икономика и ще даде силен позитивен сигнал към бизнеса и чуждестранните инвеститори.
Еврокомисарят по разширяването Оли Рен каза, че Европа има нужда от политика, която да възстанови икономиката. "Напълно наясно съм с безпокойството на европейците за работните им места и благосъстоянието им. Затова трябва да създадем икономическа политика, която да стимулира икономиката ни и да насърчава създаването на работни места. Имаме нужда от политика за възстановяване на икономиката, но със сигурност не трябва да превръщаме разширяването на ЕС в изход от нашите вътрешни икономически и социални проблеми“, каза еврокомисар Оли Рен. Той добави, че процесът на разширяване на ЕС е бил от полза и за новите и за старите страни-членки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец