20.03.2009 09:48

Барозу подкрепи Станишев за допълнителни компенсации на 3 и 4 блок

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На срещата на върха на Европейския съвет в Брюксел, министър-председателят Сергей Станишев постави официално, на най-високо ниво, въпроса за допълнителните компенсации за предсрочното закриване на ІІІ и ІV блок на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от пресслужбата на правителството, цитирани от БГНЕС.


До този момент по договора бяха предвидени компенсации само до 2009 година. Късно снощи Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу официално подкрепи от името на комисията декларацията на българския премиер. „Това е голям успех за България. Тази подкрепа рязко повишава шансовете за положително решаване на въпроса, защото става дума за няколкостотин милиона евро”, категоричен бе премиерът.


Министър-председателят припомни, че нашата страна работи по този въпрос още от 16 декември 2005 г., когато България все още не бе член на Европейския съюз. При разглеждането на бюджета за периода 2007-2013 г., премиерът декларира, че получаването на компенсации само до 2009 г. не отговаря на европейските принципи за солидарност и равно третиране, и че ще настоява при прилагането на бюджета, тази ситуация да се промени. „Тази година бяха представени писма на ЕК от българска страна и вече имаме тяхната подкрепа”, каза премиерът. Станишев подчерта още, че подкрепата на ЕК е много важна за положителното решаване на проблема за България и допълни, че продължаваме напред с последователност, ефективност и екипност”.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днешният ден може да стане най-подходящия ден за раждане

Днешният ден може да стане най-подходящия ден за