22.03.2009 12:31

П. Димитров: "Водим разговори по основните енергийни проекти с Русия!"

Видян 1675 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Има резултати от работното ми посещение в Москва, тъй като водим разговори по основните енергийни проекти с Русия. Разговарях с министъра на енергетиката и с шефа на "Росатом“" Това каза пред БНР министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, цитиран от БГНЕС. 


"Изключително важен е въпросът за АЕЦ "Белене“. Търсим резерви за финансирането на АЕЦ "Белене“. Важен политически проект е АЕЦ "Белене“ и разговорите тръгват вече в тази посока. Всички енергийни проекти са изключително сложни и са свързани както с международните отношения, така и с кризата, която върви", каза Петър Димитров. "Потвърдих позицията на България в Москва, че ако ни бяха предупредили два-три дни преди да ни спрат газа през януари, кризата у нас щеше да е значително по-лека. Москва е категорично за това, че Южен поток трябва да се изгражда", допълни Димитров. "Има промяна в руската позиция, вече искат да се подписват споразумения между всички държави-участници за изграждането на Южен поток", каза Димитров. "Вървят разговорите между експертите, ще сключим нови договори без посредници. В Москва поставихме въпроса да има гаранции на доставчика на газ, че ако нещо се случи, той ще носи отговорност. Поставихме въпроса, че алтернативни трасета трябва да се търсят и от доставчика на газ, не само от получателя", посочи още Димитров. "Важно е, че Брюксел отпуска пари за газови проекти. ЕК има ангажимент въпросът с АЕЦ "Козлодуй“ да се реши през 2009 година", каза още Димитров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Настроенията ви ще са силно променливи

Настроенията ви ще са силно променливи и това ще ви