30.03.2009 14:17

Обама: "САЩ са горди да бъдат рамо до рамо с БГ като съюзници на НАТО!"

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Успехът на България е ярък пример, който другите да следват!", се казва в поздравление на американския президента до премиера Сергей Станишев, съобщава пресцентъра на министерски съвет, цитирани от БГНЕС.


В поздравително писмо до премиера Сергей Станишев американският президент Барак Обама поднася най-искрените си поздравления към хората в България по повод петата годишнината от приемането на страната ни в НАТО. Той подчертава, че САЩ са горди да застанат рамо до рамо с България като съюзници и приятели в изграждането на постиженията на НАТО за повишаване на сигурността и просперитета на нашите нации.
Сега когато празнуваме разширяването на НАТО ние отдаваме дължимото на смелото лидерство на най-новите членки на Алианса и на гражданите, които подкрепиха усилията им. България постигна членството си в Алианса чрез упорство и осъществяване на политически, икономически и свързани с отбраната реформи, които бяха предизвикателство за нея. Участието на Вашата страна в операциите на НАТО и обвързаността й с ценностите, които определят нашия Алианс, са завет за неговата продължаваща трансформация и доказателство за дълготрайните ползи от разширяването на организацията.
Трябва да останем предани на нашите споделени цели за обединена Европа – свободна и мирна, и да запазим вратата на НАТО отворена за нации, които имат готовност и могат да носят отговорностите на членството. Трябва да продължим да подкрепяме тези, които се стремят да се присъединят към НАТО. Успехът на България е ярък пример, който другите да следват, се казва още в писмото, подписано с "Искрено Ваш: Барак Обама".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей