16.04.2009 19:01

МЗ представя проекта "Изграждане на комуникационна структура за спешен номер 112"

Видян 2089 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 17 април от 9.30 ч. в сградата на Националния медицински координационен център на ул. „Св. Георги Софийски” № 3, Министерството на здравеопазването официално ще обяви успешното приключване на първия етап от проекта «Изграждане на комуникационна структура за спешен номер 112», съобщи БГНЕС.


На събитието е поканен министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев. Ще присъстват ръководители на проекта от страна на министерството и представители на фирмите изпълнители Телелинк и Сиенсис, които ще демонстрират основните функционалности на системите и ще бъдат представени целите и ползите на проекта. Той включва изграждане на комуникационна структура за пренос на глас и данни в 200 точки на територията на цялата страна, осигуряване на резервираност и максимална сигурност, централно наблюдение и управление на услугите. Центърът за управление на обажданията (ЦУО) осигурява качествена и високо надеждна връзка между операторите/ диспечерите на „Спешна помощ” и гражданите. С успешното приключване на първия етап Министерството на Здравеопазването получава една от най-съвременните и най-функционални решения за обслужване нуждите на единния номер за спешни повиквания 112. Пълната функционалност на Информационната система ще бъде завършена през септември 2009 г. Успешното внедряване на Центъра за управление на обаждания, ще автоматизира услугата „Спешна помощ” на централно и регионално ниво с цел нейната бъдеща интеграция към Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби