Свързани новини

03.11.2020 10:05

За първи път здравеопазването ще има над 6 млрд. ресурс: Ананиев

Видян 1293 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Един от приоритетите на правителството за следващата година е здравеопазването . За първи път то ще има над 6 млрд. ресурс. Има конкретни цели и приоритети, които преследваме". Това заяви в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия финансовият министър Кирил Ананиев.



"Ако бюджетът е предизборен нямаше да продължим реформите, които сме заложили. Ние правим фискалните баланси така, че след пандемията отново да се върнем в целевите нива на дефицит, които сме преследвали предходните години", добави той.



Бившият здравен министър коментира и актуалната медицинска обстановка у нас.



„Още обявяването на извънредното положение издадох заповед, с която определих 180 болници, които да лекуват и наблюдават заразени с COVID-19. Легловата база не може да изчезне. Става въпрос само за организация. Издадох и втора заповед, с която задължих директорите на местните РЗИ да създадат организация – болници, легла и медицински персонал на базата на регионалните потребности", каза Ананиев.



„Всеки един директор на лечебно заведение носи отговорност за политиката в болницата. Всяка негова стъпка, която не отговаря на ситуацията трябва да бъде осъдителна", добави финансовият министър.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 03.11.2020 10:17

    Този пенсионер трябва да бъде сериозно разследван за всичките му безумия като министър на МЗ и сега като министър на МФ. Десетките милиарди, които той и шефа му щедро раздават потъват някъде без никакъв резултат за обществото, което хем страда хем ще плаща с поколения

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към