Свързани новини

08.10.2021 14:43

Защо Б. Борисов и Д. Пеевски се страхуват от нас: Бобокови

Видян 2972 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Във връзка с появилата се късно снощи статия във вестник Труд „Братя Бобокови в Pandora Papers“ и бързото й лавинообразно, стратегически контролирано мултиплициране от придворни на Делян Пеевки и Бойко Борисов медии, заявяваме, че всъщност новина няма. Ето и фактите:


Тиражираният скрийншот е не друго, а общодостъпна публична информация от търговския регистър на Малта, от която е видно следното: кои са крайните собственици, регистрирания капитал и името на лицето, натоварено с отговорността да представлява дружеството A&P GLOBAL MANAGEMENT LIMITED. Казано с други думи, същата информация по обем и идентичност ще получите и при справка в масивите на българския търговски регистър.


Нека да поясним, Република Малта не е офшорна зона, а е член на Европейския съюз и прилага унифицирано европейско законодателство, приложимо и на територията на Република България, като пълноправен член на ЕС.


Въпросното дружество е капиталово дружество за управление на дялове – тоест там няма кеш, банкови сметки или каквито и да е парични потоци. Посочените дялове са надлежно декларирани в данъчните ни декларации пред НАП.


Държим да отбележим, че обект на разследване в „Pandora Papers“ са лица, заемащи публични държавни длъжности, които са се обогатили незаконно или са избегнали данъчно облагане.


От всичко казано дотук, за пореден път става ясно, че в дейността си братя Бобокови винаги са изхождали от позицията на законност, прозрачност и отчетност.  Не става ясно обаче, вече година и половина, защо Бойко Борисов и Делян Пеевски се страхуват от нас?", заявяват в позиция до медиите Атанас и Пламен Бобокови.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 08.10.2021 15:22

    Всичко е просто . Променя се закона за обществените поръчки и всички с офшорки да нямат право да участват в тях ------------------------

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на нормите

Абсолютно безстрашно днес ще се противопоставяте на