Свързани новини

11.06.2009 17:49

Кабинетът съкращава бюджетните разходи

Видян 1959 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабинетът одобри предложението на финансовия министър Пламен Орешарски за съкращаване на бюджетните разходи заради икономическата криза. Всяко министерство ще трябва да намали харчовете си за командировки, телефони, закупуване на нови автомобили, семинари и получаване на допълнителни възнаграждения и бонуси. Предприети са редица мерки, сред които "замразяване" на държавните заплати, свеждане до минимум на разходите за служебни командировки и намаляване на министерските заплати с 15 на сто. С 15 процента ще бъдат намалени месечните възнаграждения на министър-председателя, заместник министър-председателите, председателите на държавните агенции, министрите и членовете на политическите кабинети.
Преди два дни стана ясно, че българската икономика е в рецесия. Спадът на Брутния вътрешен продукт за четвъртото тримесечие на 2008 г. спрямо третото тримесечие е бил 1,6%, а за първото тримесечие на тази година спрямо четвъртото намалението е 5 на сто.


Както се и очакваше на редовното си заседание кабинетът гласува орязване на бюджетните разходи. Правителството препоръчва на местната власт също да направи оптимизиране на разходите си за местни дейности. В срок до 30 юни всички министерства ще трябва да представят на министъра на финансите предложения за намаляване на разходите си за тази година.


Преди седмица, на предишното заседание на правителството финансовият министър Пламен Орешасрки заяви, че в резултат на предприетите мерки очаква намаляване на разходите с половин милиард лева в края на година. Тази сума обаче не е заложена като очаквана в приетото от кабинета решение. Орязването на бюджетните разходи няма да се отрази на увеличението на пенсиите от 1-ви юли с 9 на сто.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог