Напомняме, че само ден по-рано Турция обяви по-сериозен контрол на влизането не само на плавателни съдове от Средиземно към Черно море, но и на летаталните средства.

Свързани новини

14.10.2022 17:41

Нова тръба и еврохъб на бг границата към Турски поток: Газпром след срещата Путин - Ердоган

Видян 2834 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Газпром Алексей Милер даде специално интервю за Първи канал на руската телевизия след срещата Путин - Ердоган. Без да съобщава дали изнесената от него конкретика е обсъждана детайлно от двамата президенти, той обяви, че най-вероятно ще се пристъпи към две крачки, които да осигурят повече газ за Европа след взривяването на Северен поток и Северен поток 2 преди дни.


Едната е създаване на хъб на "границата на Турция и Европейския съюз". Милер не уточни дали има предвид българо-турската или гръцко-турската граница, или мястото, където се събират браздите на трите държави. По същество това е възраждане на идеята на експремиера Борисов за енергиен хъб Балкан.



Вторият проект, оповестен от Милер, без засега да дава особено конкретика, е за "увеличаване на мощността на Турски поток". Попитан от репортера на Първи канал дали и колко нови тръби има предвид да бъдат добавени към сегашните две и в какъв срок си представя изграждането и свързването им, босът на Газпром каза само: "Ние сме доказали, че строим бързо". Според експертите хоризонтът за осъществяване на такъв проект е 2027 г., но е възможно и по-ранно реализиране на инициативата.



Напомняме, че само ден по-рано Турция обяви по-сериозен контрол на влизането не само на плавателни съдове от Средиземно към Черно море, но и на летаталните средства.





Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.10.2022 12:49

    Ако искаме след дест години Русия да цъфне в БГ то с претенции за територия, интереси и каквото се сетитите ? Да заприличаме на Украйна ли трябва ? В Украйна и сега е пълно с тръби !В Европа е пълно с тръби ! И все не стават ??? На Путин му дреме, газта не е тяхна, тръбите ние им строим/плащаме/ що да не оплетат земното кълбо с тръби ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще внасяте суматоха около себе си

Днес ще внасяте суматоха около себе си. На ум ще ви