Свързани новини

16.07.2009 16:08

ВКС реши Галеви на съд в Кюстендил

Видян 1935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ВКС изпрати делото срещу Ангел Христов и Пламен Галев и група обвиняеми лица за разглеждане в Кюстендилския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на ВКС. На закрито заседание на Върховният касационен съд, представителят на Върховната касационна прокуратура изрази становище за възлагане на делото за Ангел Христов и Пламен Галев и група обвиняеми лица на Софийски градски съд, за да се осигури безпристрастното му и обективно разглеждане. Върховният касационен съд установи, че срещу подсъдимите е внесен за разглеждане в Софийския градски съд обвинителен акт, изготвен от Софийската градска прокуратура и е образувано дело.
С разпореждане от 12 юли 2009 година съдията-докладчик по делото е прекратил съдебното производство при съображения за компетентност по правилата на местната подсъдност на Кюстендилския окръжен съд.С разпореждане от 16 юли съдията-докладчик е приел, че обвиняемите Пламен Галев и Ангел Христов са редовно регистрирани като кандидати за народни представители и в това си качество притежават имунитет. При тези съображения съдията-докладчик е прекратил съдебното производство и е повдигнал пред ВКС спор за подсъдност.
Към момента на получаване на делото във ВКС, основанието по чл. 53 от ЗИНП е отпаднало, поради което местната подсъдност на делото се определя по общите правила на чл. 36, ал. 1 от НПК. Инкриминираните в обвинителния акт обстоятелства дават основание за извода, че деянията са извършени в съдебния район на Кюстендилския окръжен съд.
Върховният касационен съд изпраща делотона Кюстендилския окръжен съд за разглеждане от този съд като първа инстанция. Определението не подлежи на обжалване. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби