Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще", съобщи дигиталният зам.-кметът Генчо Керезов.

Свързани новини

28.09.2023 09:30

Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения вече е електронно

Видян 762 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 "Кандидатстването за компенсации в случай на неприети деца в детските заведения вече е електронно.

 Въведохме в експлоатация и последния модул от Столичната система за прием в детски заведения, подготвителни групи и първи клас. Чрез него ще могат да се подават заявления за компенсации през родителския профил в платформата за всички деца, кандидатствали и неприети през тази година и занапред, имащи право на финансова помощ. Проведено е обучение на всички районни администрации, за да могат да съдействат на родителите, които срещат трудности с работата в електронна среда.

 С това завършваме един епичен цикъл по дигитализация на критично важен за столицата процес. Гарантирахме пълна прозрачност, елиминирахме възможностите за злоупотреби и опашките пред училищата, постигнахме удобство за семействата, спестихме време, средства, усилия и (ежемесечно в случаите с компенсации) разхождане до районната община на родителите, облекчихме администрацията и ръководството на заведенията в максимална възможна степен и най-важното - внесохме доверие и спокойствие в този турбулентен процес след армадата от активни мероприятия, административни спънки, кибер атаки и какво ли още не. Идва кампания, така че можем да очакваме още от същото, но такава ни е средата…

 Благодаря на районните администрации, че адресираха нужда от този модул, на моя екип, който изнесе цялата тежест по разработката и внедряването на системата, и на всички родители, които критично, но справедливо ни даваха непрекъсната обратна връзка. Работата по дигитални теми, свързани с децата на София, може би е най-удовлетворяващата, откакто заемам позицията заместник-кмет. Надявам се, че ще бъде продължена и надградена в бъдеще", съобщи дигиталният зам-кмет Генчо Керезов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зуки вече е №2 по богатство в света, мина Безос

Зуки вече е №2 по богатство в света, мина Безос

Главният изпълнителен директор на Meta ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.