К. Петков уреди Лена Бориславова с 15 000 лева на месец

Свързани новини

08.05.2024 12:06

К. Петков уреди Лена с 15 000 лева/ месец, след като стана министър с фалшифицираните ни подписи: Сдружение Да запазим Корал

Видян 1268 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Позиция на сдружение „Да запазим Корал“, относно изявления на Кирил Петков в медиите и публичното пространство относно сдружението и неговата дейност „ДАНС видяха явно като огромен национален риск моето излизане от едно зелено НПО, което има нула лева за една кауза плаж "Корал"....“ – цитат от репортаж с Кирил Петков.



Сдружение „Да запазим Корал“ е с многогодишна история, която с основание го превръща в една от най-влиятелните и уважавани граждански организации в нашето общество. Неведнъж е сезирало всякакви институции, променяло е и е противостояло на различни действия или решения на държавните органи. Без значение кой е на власт. Ходът на делата, свързани със запазването на Българската Природа, е придобивал друг курс. “Да запазим Корал” задава дневен ред и е последователно непримиримо относно актове, свързани с нарушаването на законността в Република България.


Ние сме участвали активно не само в защитата на българското Черноморие от застрояване, но във всички други обществени движения и каузи по защитата на националните и природните паркове в България – Пирин, Странджа, Витоша и т.н., на българските гори и всички защитени зони. Инициирали сме и стоим на позицията за разширението на обхвата на защитените природни зони, както и на включването на нови в патримониума на природните ни богатства. Действаме винаги твърдо непоколебимо при сигнали за корупция или измама от страна на частни или държавни субекти при събития или сделки, свързани с предмета на дейност на сдружението.



Ние сме гражданската организация с идеална цел, достоен пример за обществената полза, която изпълнява - да подпомага и да бъде независим коректив на държавните институции.



С изявленията си Кирил Петков цели да нанесе удар, да омаловажи и внуши съмнение в ролята и смисъла на неправителствения сектор въобще. Това е и целенасочена атака върху НПО сектора в сферата на опазването и грижата за околната среда, върху НПО сектора, подкрепящ борбата с корупцията и измамите и не на последно място - върху неправителствения и държавенсектор, свързан по един или друг начин, от едната или от другата страна, с правовия ред в държавата.



В частност, именно членуването на Кирил Петков в сдружение „Да запазим Корал“, беше единствената платформа и трамплин, от която започна политическата му кариера. От това „някакво зелено“ НПО стартираха политическата си кариера и много други представители на тази власт. “Да запазим Корал” легитимира единствените граждански позиции, които някога е заемал публично бъдещият премиер и политически лидер на ПП. Колкото и мъничко да е, това сдружение отдавна оттегли кредита си на доверие към него и всички, които забравиха откъде са тръгнали и най-вече, с какви цели, намерения и идеи. Оттеглихме доверието си от тези, който заради политическа власт, дивиденти и материални облаги, осребриха членството си в сдружението „Да запазим Корал“ и дори се превърнаха в антипод на тази идея.


Разграничаването ни от Кирил Петков и неговите клакьори настъпи заради неадекватната политика към зелените проблеми на България, политическото лицемерие и арогантност, бруталното предателство към гражданските каузи, които изповядваме неотменно и заради прегръдката им с #Mафията и корупционерите от първия ред на парламента, което обслужи единствено досегашното Статукво на Задкулисието.


Кирил Петков и цялата политическа камарила около него се разкриха, като една удобна и контролирана „опозиция“ на Модела на плутокрацията, предназначена единствено да употреби и обезсили обществената енергия за Протест и Промяна на порочната власт на ченгеджийско-олигархичната система.



Кирил Петков и неговата партия „Продължаваме промяната“ е всъщност поредната политическа измама и никога не е била истинска и автентична алтернатива на Модела #КОЙ. Тя е създадена от същите ментори на този модел с единствената цел да обслужи, възроди и затвърди същата тази власт, срещу която се обозначи, че ще се бори. Всички ясно видяха как ППДБ зае ролята си на една удобна и послушна марионетка и патерица на казионните партии на корумпираната държава. Най-лошото е, че този инсталиран фалшив политически „борец“ срещу Статуквото отвлича и заблуждава обществената воля за бъдеща ефективна съпротива срещу установената престъпна и порочна система. С интерес следим постоянното натрапване от страна на Кирил Петков за това дали и колко финанси има сдружението.


Непристойните квалификации спрямо нашето сдружение и негови членове, тиражирани от Петков и последователите му в публичното пространство са една неетична изпреварваща защитна стратегия. Отчаян опит да бъде омаловажена ролята на адвокат Лена Бориславова, която е създала и използвала неистинско пълномощно с невярно съдържание от името на председателя на Сдружението и с него е съставила още ред фалшиви документи, с които да обслужи Кирил Петков и самата себе си впоследствие. Защитната теза би била, че нарушението е маловажно, защото няма настъпили финансови вреди.


Това категорично не е отговаря на истината, защото финансите на сдружението не са нарушени, но определено с документната измама е осъществено материално облагодетелстване от страна на Кирил Петков като министър и министър-председател и на самата Лена Бориславова, като бенефициент на изключително изгоден договор за 15 000 лв. на месец, осигурен от Петков с държавната банка ББР. Това е за сметка на държавния бюджет и представлява определено голям материален интерес, без да имаме предвид допълнителните облаги, осигурени от позиционирането в най-висшите нива на държавната власт. За последното ще трябва да се произнесат съответните институции, след цялостно проучване, анализиране и разследване на действията на Петков като министър и премиер.



Спекулирането и подаването на невярна или подвеждаща информация относно финансовото състояние, на която и да е организация, не представлява повод за омаловажаване или принизяване до несъщественост на действията, предприети от съответната организация във връзка с разобличаването на злоупотреби или измами, извършени от трети лица по отношение на самата организация или в ущърб на обществото. Явно трябва да напомним, че неправителствените организации нямат за цел трупане на капитал, а работят в интерес на обществото. Ние влагаме в нея целия си интелектуален, физически и личен финансов ресурс. Сдружението няма задължения към бюджета и изпълнява административните си задължения.



Ние сме обикновени, честни граждани, които са се посветили на една кауза. И реагират по единствения начин, който познават, когато тя бъде заплашена и опорочена - спазват законите на държавата. Нашата реакция за подаване на информацията за съставянето на документите с невярна информация и фалшифицирани подписи настъпи веднага, след като стана възможно да се сдобием с тях, а именно през пролетта на 2023 г., защото дотогава те не бяха публично налични на сайта на Агенцията по вписванията по неясни за нас причини. Отказът ни да реагираме по закон и да информираме държавните институции за подобно престъпление, просто би ни направил съучастници в него, което не е допустимо за нас и нашата организация.



Ако за Кирил Петков и неговата политическа идеология и платформа значението на НПО е свързаност с големи корпорации, олигархични структури или такива с огромен съмнителен капитал, готови да обслужат предизборни или политически сглобки, трупайки долари, евро, грантове, рубли, биткойни и други валути, включително и в офшорни сметки, то за гражданите на едно съвременно цивилизовано общество, правата и достойнството на всеки частен или публичен субект, са еднакви и следва да бъдат спазвани най- стриктно.



В предизборна кампания думите на Кирил Петков, съпредседател на ПП и част от ръководството на коалиция ПП-ДБ, изречени в национален ефир, в обществената телевизия, представят идеологията и разбиранията на партиите и коалициите, които представлява. В тази връзка, Сдружение „Да запазим Корал“, спазвайки принципа за интегритет и прозрачност, може само да подчертае и обърне специално внимание на тази позиция и идеология на съответната партия и коалиция и да призове уважаемите граждани и избиратели да преценят сами какво и кого да подкрепят на предстоящите избори.



Сдружение „Да запазим Корал“ – Едно зелено НПО...



 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак