Спирането на Симеоновския лифт е недопустимо, СО веднага да наложи на собственика неустойката от 8,3 млн. лв.: Георги Георгиев

Свързани новини

19.05.2024 14:05

Спирането на Симеоновския лифт е недопустимо, СО веднага да наложи на собственика неустойката от 8,3 млн. лв.: Георги Георгиев

Видян 1103 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спирането на Симеоновския лифт е недопустимо и дава право на общината да си върне лифтовете на Витоша.


Столичната община веднага трябва да наложи на собственика предвидената по договор неустойка от 8,3 млн. лв. За пръв път нямаме нито един работещ лифт, което е фрапиращо неизпълнение на договора. Това е основание да се пристъпи към разваляне на договора, София си получава обратно лифтовете без да плати нито един лев. Приватизаторът ще се окаже в ситуацията на "хитрата сврака с двата крака".
Обоснованите ни опасения са, че групата на „Промяната“ в София и кметът Терзиев защитават интересите на приватизатора. Нищо друго не може да обясни напълно невярното твърдение на председателя на общинския съвет Цветомир Петров, че срокът за следприватизационен контрол е изтекъл. Това е лъжа. Срокът е 25 години, а именно до 2032 г.  



Терзиев днес отказа да санкционира „Витоша ски“ и да пристъпи към разваляне на договора, което ние предложихме. Вместо да обясни защо бездейства и по негово време позволява да спрат Симеоновския лифт, Терзиев заговори за Драгалевския лифт. И пропуска да отбележи, че спечелването на цялата съдебна битка за Драгалевския лифт е направено от Фандъкова и екипа ѝ.
Призовавам новото ръководство в лицето на Васил Терзиев да проявява повече мнителност и да не приема скалъпени „извинителни бележки“ от собственика. Видяхме една хвърчаща бележка на английски език от поддържаща фирма, в която се казва, че Симеоновският лифт е в лошо състояние и поддръжката му е икономически неизгодна.
Решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 г. от Столичния общински съвет. Припомняме датите заради опитите на Васил Терзиев да използва всеки повод да прави предизборната кампания на „Промяната“. Към тази дата партия ГЕРБ няма нито един съветник в общинския съвет, коментира общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев.


 Неплатена форма



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.05.2024 10:39

    Недопустимо е и как зелените години наред мрънкат за щяло и нещяло и саботират всяка една инициатива за оправяне и модернизиране.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Внимавайте, много сте разсеяни

Внимавайте, много сте разсеяни, а имате доста сериозни