Ваня Григорова

Свързани новини

30.05.2024 09:22

Мат с пешка: Ваня Григорова (видео)

Видян 395 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Лидерът на Коалиция "Солидарна България" Ваня Григорова приема предизвикателството за двубой с представител на задкулисието. Това е сюжетът на новия й 30-секунден предизборен клип за двойния вот на 9 юни, за който тя води листите в 25 МИР и за европейски парламент.


Двубоят със задкулисието се разиграва върху шахматна дъска срещу сградата на Народното събрание. За да спечели партията, на Григорова й се налага да жертва фигури, включително дама. Така успява да вкара противника си в капан. "Забравихте пешките – те са душата на всяка игра", контрира с усмивка лидерът на "Солидарна България" преди да направи решаващия ход – мат с пешка.


Сюжетът е вдъхновен от мисълта на знаменития френски шахматист и музикант Франсоа-Андре Филидор, че "пешките са душата на шахмата - те са тези, върху които се гради атаката и защитата, от тяхното добро или лошо разположение като цяло зависи победата или поражението в партията". А оттук е и препратката към предизборния девиз на "Солидарна България", който акцентира върху силата и значението на обикновените хора.


Така Ваня Григорова за втори път поема предизвикателството да играе сама в предизборния си клип, вместо за целта да бъдат ангажирани професионални актьори. На кметските избори в София тя акцентира върху това колко е важно за един политик да може да казва "Не" на съблазнителни оферти, като засне видео, предизвикало фурор в социалните мрежи.


Сценарист на новия клип отново е журналистът Калин Първанов. Консултант е известният шахматист и преподавател по шахмат в НСА гл. ас. Радислав Атанасов. Заснемането, режисурата, фото и видео обработката е дело на Теодор Ангелов-младши, който въпреки възрастта си от 19 години, вече има богат опит със заснемане на видеа.


Екранен партньор на Григорова е Златомир Спасов, активист на "Изправи се.Бг" и кандидат за народен представител от коалиция "Солидарна България" в 25-ти софийски МИР и в Пазарджик. В реалния живот "представителят на задкулисието" е бакалавър по културно-историческо наследство и магистър по политически науки и международни отношения. Любопитно е, че животът за втори път пресича пътищата на Злати и Ваня, които преди години заедно са започвали трудовия си път във верига за бързо хранене в софийския ж.к. "Люлин".



Неплатена форма



Етикети
, , ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте

Днес обмисляйте добре действията си и не бързайте.