25.06.2024 09:34

Пеевски с позиция заради думи на Мицкоски

Видян 875 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новоизбраният премиер на Република Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България, заявява Делян Пеевски от ДПС, цитиран от пресцентъра на партията.


Премиерът на РСМ заяви, че докато е на поста, няма да има промени в конституцията на страната. "Този български диктат няма да мине".


Според Пеевски арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейския съюз.

Той припомня, че преди повече от месец се е обърнал с предупреждение към Мицкоски, да не се опитва да употреби България за вътрешнополитическите си цели. Председателят на ДПС заявява, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Делян Пеевски очаква всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава.

По думите му, посоката, в която е тласкана Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонският народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес най-важни за вас ще са резултатите


Днес основните ви притенснеия ще са - дали ще справите