03.07.2024 09:00

Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Доган и Пеевски: Юксел Расим, ДПС

Видян 2244 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Мисля, че всички вече знаем областният съвет на ДПС сне доверието към г-н Аталай като народен представител и го призовахме да напусне парламентарната група. Това е искане на пловдивска област", заяви Юксел Расим - ръководител на ДПС-Пловдив.

    "Ние просто желаем този човек да не ни представлява". Каза, че "категорично разцепление в ДПС няма".


„Общинската председателка на Кричим под свой натиск събира подписи и подписва декларации, на нея също е снето доверието“, отбеляза още той.


„Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем“, посочи Юксел Расим. Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.


Али Байрам от ДПС заяви, че натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв.


„Оставката на господин Рамадан Аталай е гласувана от 38 членове на областния съвет и това не е свързано с нашия почетен председател, никой не ни е натискал. Партията от 13 000 гласа вече пада на 6000 гласа и това е причината да бъде свалено доверието от Рамадан Аталай. Не смятам, че има някакво напрежение между господин Доган и господин Пеевски“, отбеляза Али Байрам, общински председател на ДПС в Пловдив.


Той допълни, че има хора, които за да оневинят себе си, използват тези имена, а това не е „чистоплътно“.


„Ние сме в постоянно комуникация и с почетния председател на ДПС, и с господин Пеевски, и с организационния отдел. По време на избори винаги има координация. С господин Пеевски говорихме преди 3 минути, с господин Доган – нямам спомен“, коментира Али Байрам.


По-рано Рамадан Аталай заяви в студиото на bTV, че Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган“.


Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Пеевски. Той гласи „Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група – Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели“. По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.


„Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос“, каза Аталай.


„Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател (Ахмед Доган – б.р.), ПГ на ДПС да не подкрепя правителството“, каза Аталай.


„Убеден съм, че колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера“, каза Аталай.


„Ако Делян има уважение към Доган, би трябвало да се съобрази с всички аргументи“, смята Аталай.







Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Пускат на пазара вода, получена от влагата във въздуха

Пускат на пазара вода, получена от влагата във въздуха

Американска компания произвежда соларни ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Може да искате да се изолирате

Може да искате да се изолирате, за да можете да