15.07.2024 09:55

САЩ никога не трябва да бъде "поле за убиване": Байдън

Видян 718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън призова американците да се въздържат от насилие в обръщение от Овалния кабинет в неделя, 24 часа след като съперникът му на изборите Доналд Тръмп оцеля след опит за убийство.

Президентът заяви, че американците трябва да "излязат от силозите", в които хората чуват само мнения, с които са съгласни, като подчерта, че "несъгласието е неизбежно" в една демократична страна, и призова всички да "понижат температурата в нашата политика".


В Америка няма място за такъв вид насилие. За каквото и да е насилие. Точка. Без изключения. Не можем да позволим това насилие да се нормализира", каза Байдън.

Като осъди отново покушението срещу Тръмп по време на предизборен митинг в Пенсилвания, той изтъкна и няколко скорошни инцидента, сред които щурмуването на сградата на Капитолия на САЩ от привърженици на Тръмп през 2021 г., заговорът за отвличане на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър през 2020 г. и нападението над съпруга на бившата председателка на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси през 2022 г.

"Политиката никога не трябва да бъде малко бойно поле и, не дай си Боже, поле за убиване", заяви президентът. Той добави, че различията трябва да се решават по мирен начин, чрез дебати и избори, "а не с куршуми".


"Силата да се промени Америка винаги трябва да бъде в ръцете на хората, а не в ръцете на потенциален убиец", заяви той.

В събота въоръжен мъж, идентифициран по-късно като Томас Матю Крукс, произведе няколко изстрела по Тръмп, когато той изнасяше реч на открита сцена в Бътлър, Пенсилвания. Един куршум улучи дясното ухо на бившия президент, но иначе той беше невредим. Един зрител беше убит, а други двама бяха ранени. Крукс е бил убит от агенти на Сикрет сървис.

Въпреки че нападението беше широко осъдено както от републиканците, така и от демократите, поддръжниците на Тръмп твърдяха, че демократите и медиите са виновни за разпалването на омраза срещу Тръмп.


 Председателят на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън призова страната "да се върне към цивилизоваността". В ефира на CNN той заяви, че САЩ се нуждаят от "единно послание" предвид "нажежената обстановка и политическото разделение в страната".


 Пламен Валентинов


 


 


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци