Силният вятър продължава да усложнява ситуацията.

Свързани новини

15.07.2024 10:34

Военна верижна техника се включва в гасенето на пожара в община Свиленград

Видян 771 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ситуацията с пожара в Свиленградско остава тежка, гаси се и от въздуха с два хеликоптера, съобщава сътрудникът ни в Хасково Христо Христов, предаде БНР. 17 екипа на пожарната са ангажирани с овладяването на стихията, която се разраства на два фронта: село Щит – село Михалич, както и в посока Пъстрогор – село Младиново.

Над 100хил декара са изгорели до момента. Близо 25 хил. декара е засегнатият горски фонд. В село Левка е изгоряла кравеферма, но няма пострадали животни. Екипи на пожарната продължават да работят съвместно с доброволци, горски служители, земеделци с техника и водоноски. Правят се просеки.

В рамките на вчерашния ден заместник-министърът на земеделието Мирослав Маринов, който участва в гасенето на пожара край свиленградското село Дервиш могила, каза, че горските стопанства разполагат със 126 пожарни автомобила за първа реакция. Очаква се днес в гасенето на пожара в община Свиленград да се включи и военна верижна техника. Двата хеликоптера, които участват в гасенето, също остават на терен.

Силният вятър продължава да усложнява ситуацията.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец