23.07.2024 15:47

Министър Стоянов благодари на екипите от Испания и Чехия, помогнали в борбата с пожарите

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Благодаря на всички за невероятната помощ, която оказахте на страната ни в борбата с огнената стихия. Благодарение на всички вас ние не допуснахме да има човешки жертви. Заедно доказахме, че ЕС е една мощна машина".

С тези думи вътрешният министър Калин Стоянов се обърна към военните и противопожарните екипи от Чехия и Испания, които се притекоха на помощ на България в гасенето на огромните пожари на много места в страната. Церемонията по изпращането на чуждестранните отряди се провежда на летище Пловдив, съобщи БНТ.

Екипи от Чехия и Испания с два хеликоптера и два самолета се притекоха на помощ на българските си колеги в борбата с пожарите в страната през изминалата седмица. Помощ дойде и от Турция.

Според оценката на министъра, българските екипи по нищо не отстъпват на колегите си от Чехия и Испания. Калин Стоянов коментира и ситуацията с пожара на българо-гръцката граница: "Там всичко е под контрол. Направено е нужното".

    "В следващите две денонощия не се очаква пожарът да навлезе на територията на страната ни, каза още Стоянов. По думите му, в района има стари минни полета - и на българска, и на гръцка територия. Човешки крак там няма как да стъпи. Направили сме необходимите просеки", увери министърът.


Снимка: Николай Райшинов



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Онлайн измами

Българин, разследван за онлайн измами в САЩ, ще бъде екстрадиран

46-годишен мъж ще бъде екстрадиран в САЩ, ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ще разберете интересни неща за себе си

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ще разберете интересни неща за себе си, но опитайте да