Златните резерви на Русия се доближиха до исторически връх

Свързани новини

09.09.2024 11:00

Златните резерви на Русия се доближиха до исторически връх

Видян 1441 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По данни на централната банка на Русия златото в Русия е достигнало нов връх от 188,8 млрд. долара, а делът на златото в международните резерви на страната надхвърля 30% за първи път от почти четвърт век.

В петък Банката на Русия съобщи, че от началото на август стойността на монетарното злато в международните резерви се е увеличила с над 9 млрд. долара, или с 5,1%.

Цената на златото се повиши с 3,6% през август, за да завърши месеца на 2513 USD/унция, което означава, че значителна част от увеличението на стойността на руските авоари се дължи на ефекта от преоценката.

Това все още е най-високият дял на монетарното злато в международните активи на Русия от януари 2000 г. насам, когато той достигна 31,2%. Най-високото равнище в съвременната история на страната е регистрирано през януари 1993 г. - 56,9%.


По данни на централната банка международните резерви на страната продължават да нарастват, като към 1 септември достигат 613,7 млрд. долара, което е с над 11 млрд. долара повече спрямо предходния месец.

Международните резерви на Русия официално се определят като високоликвидни чуждестранни активи, държани от Банката на Русия и правителството на страната, състоящи се от чуждестранни валути, специални права на тираж в МВФ и монетарно злато.


Близо половината от международните резерви на Русия бяха замразени на Запад в началото на 2022 г. като част от санкциите, свързани с Украйна. Банката на Русия не е предоставила подробна разбивка на това, което е било обездвижено.

Частта от резервите на Русия, която не е била замразена, се състои от злато и чуждестранна валута, държани в страната, както и от авоари в китайски юани.

Управителят на Банката на Русия Елвира Набиулина заяви, че финансовата стабилност на страната няма да бъде засегната, ако Западът конфискува замразените ѝ активи. Според Набиулина регулаторът диверсифицира валутните си резерви в продължение на няколко години и в момента извършва операции с резерви, които не са засегнати от санкциите.

Москва осъди замразяването на активите на централната банка като незаконно, заявявайки, че то е „подкопало доверието“ на западните държави. Кремъл предупреди за ответни мерки, ако средствата бъдат конфискувани.


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 isabella ethan 09.09.2024 13:04

    Съжалявам, че пуснах това онлайн, но нямам друг избор, освен да изпълня обещанието си към д-р APATA, мощният заклинател, който ми помогна да върна бившия си съпруг, който вече го нямаше две седмици, без да се сбогува с мен. толкова болезнено преживяване за мен, защото той е първата ми любов и животът ми се върти около него, но когато той ме напусна заради друга жена, пролях сълзи и опитах всичко, за да го забравя, но дълбоко в сърцето ми беше толкова невъзможно, защото го обичах толкова много въпреки болката, от която страдах. Една вярна вечер прочетох коментар за д-р APATA, мощен заклинател, който може да помогне да върне бивш любовник или да събере разбит дом и много повече, в началото беше като шега, защото никога не съм вярвал в магия. и д-р АПАТА ми се доказва, като връща съпруга си вкъщи след два дни любовна магия върху съпруга ми. благодаря ви д-р АПАТА, че ме направихте отново пълноценна жена и върнахте изгубения ми любовник, ще продължа да споделям това, за когото може да е важно да оправя всичко в брака, вместо да споделям сълзи или да преживявам инфаркт, просто любезно свържете се с д-р APATA НА неговия електронен адрес за контакт по-долу (drapata4@gmail.com), просто се свържете с него и вижте какво може да направи. Можете също да се обадите на WhatsApp чрез неговия номер +447307347648. Успех на вас, които някога давате този опит. поздрав! Просто се свържете любезно с д-р APATA на неговия имейл адрес за контакт по-долу (drapata4@gmail.com), просто се свържете с него и вижте какво може да направи. Можете също да се обадите на WhatsApp чрез неговия номер +447307347648, успех

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес ще следвате неотклонно целите си

Днес ще следвате неотклонно целите си, а това може да