Очаквам по-енергични действия от страна на Министерството на културата за "театралната афера": Главчев

Свързани новини

09.10.2024 11:59

Очаквам по-енергични действия от страна на Министерството на културата за "театралната афера": Главчев

Видян 135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Темата за т.нар. "театрална афера" е актуална, но няма да допусна да се превърне в евергрийн. Очаквам по-енергични действия от страна на Министерството на културата, за да могат да бъдат локализирани виновните и да понесат своите наказания, защото е абсолютно недопустимо театралната общност и хилядите творци в областта на културата да понасят бреме, което не са заслужили. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев по време на редовно заседание на Министерския съвет, предаде БНТ.

    "Имам стотици обаждания по тази тема. Аз възложих на главния инспекторат на МС също да извърши проверка", допълни министър-председателят.

Главчев подчерта, че преградното съоръжение на българо-турската граница не е компрометирано.

    "На проведения КСНС беше поставена темата, че липсвали около 100 км от преградното съоръжение на българо-турската граница. В резултат на което, ние - съвместно с министър Запрянов, министър Илков, шефа на Гранична полиция и шефа на отбраната в понеделник прелетяхме над съоръжението. След това по земя извършихме проверка.


Оказа се, че цялата ограда си е на място. Освен всичко друго, ако има компрометирани участъци - те се възстановяват в рамките на 24 часа. Така че за преградното съоръжение, можем да бъдем спокойни, там си е, по цялото протежение на българо-турската граница. С едно малко изключение - при река Тунджа, но там са 50 метра, които се компенсират с патрули."

По думите на премиера мигрантския натиск към страната ни е намалял със 71% спрямо 2023 г.

    "С оглед на ситуацията в Близкия изток и потенциален мигрантски натиск, би трябвало да се вземат още решения, които са по-скоро във връзка с увеличаване на видеонаблюдението. И не дай си Боже, ако се увеличи мигрантският натиск, да се увеличат хората, които патрулират и превозните средства. Иначе до сега Гранична полиция съвместно с МО и в сътрудничество с нашите партньори от Турция се справя много добре с мигрантския натиск. Той е намалял със 71% в резултат на съвместните мерки, спрямо 2023 г. Имаше призиви на КСНС да се увеличат разходите за националната сигурност, само че едно увеличаване в един сектор, означава намаляване в някой друг. Проста е сметката, очаквам като представим проекта за бюджет, политиците да определят кое да приоритизираме за сметка на друго."

Усилията на служебното правителство са насочени към подобряване на организацията на изборите на 27 октомври, обобщи премиерът.

    "С оглед на това да не се изкривява вотът както на хартия, така и да не се манипулира вота на машините."


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Защо пуснаха 82М лв.обществена поръчка в МВР: К. Стоянов

Защо пуснаха 82М лв. обществена поръчка в МВР: К. Стоянов

"Бездомното и неваксинирано кученце на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 13 октомври 21:00ч.

Вън от пещта 2013 г. ‧ Трилър/Екшън ‧ 1 ч 56 мин

Режисьор: Скот Купър
В ролите: Крисчън Бейл Ръсел Базе Кейси Афлек Rodney Baze Jr. Уди Харелсън Харлан Дегроат

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Този ден е чудесен за вас ден за вас

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Този ден е чудесен за вас ден за вас. Ще можете да