22.12.2008 17:32

Порязаха столичното парно с 450 бона

Видян 1987 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две санкции, съответно от 300 000 лв. и от 150 000 лв., отнесе „Топлофикация - София” от Комисията за защита на конкуренцията. Нарушенията се състоят в неправомерно спиране на топлоподаването и искане към наемодател да изплати задължения на наемател – титуляр на партидата за доставяне на топлинна енергия в имота.
Повод за образуване на производството са множество материали в електронните и печатните медии, както и сигнали на граждани, информираха от КЗК. Както 19` пръв писа – щом в сградата има дори и един коректен платец, Топлофикация няма юридическото право да спира топлоподаването в нея. Наскоро заради това, че е взело паричен залог от потребители, солена глоба от 400 хил. лв. отнесе и русенското парно.
В настоящия случай проучването на комисията показва, че към септември 2008 г., „Топлофикация - София” е спряла топлоподаването в редица сгради, в които наред с потребителите с натрупани парични задължения, има и редовни платци. Изрядните клиенти на дружеството са лишени от ползване на услугата, за която са заплащали, поради централното прекъсване на снабдяването с топлинна енергия от абонатната станция.
КЗК счита, че „Топлофикация - София” АД се възползва от фактически монополното си положение на пазара на услугата „топлоснабдяване” и от невъзможността на потребителите да си осигурят алтернативен източник на енергия за отопление и горещо водоснабдяване при сходни условия на снабдяване. Предприятието упражнява принуда върху своите длъжници за сметка на редовните потребители, чрез цялостно спиране на топлоснабдяването, като по този начин пренебрегва задължението си за непрекъснатост на услугата, въпреки наличието на редовно плащане на дължимите суми, обявиха от КЗК.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец