Свързани новини

07.04.2015 12:45

Ципрас: Санкциите на ЕС срещу Русия са път за никъде

Видян 1301 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не съм съгласен със санкциите срещу Русия. Смятам, че това е път за никъде. Аз съм привърженик на тезата, че е нужен диалог и дипломация. Трябва да се седне на масата на преговорите и да се намери решение на най-тежките проблеми”, заяви премиерът на Гърция Алексис Ципрас пред ИТАР-ТАСС преди посещението си в Русия. „Икономическата война като продължение на сегашната война е политика, която води до задънена улица", пояснява той пред агенцията, цитирана от БЛИЦ.


Ципрас твърди, че още с встъпването си в длъжност е получил послание от председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който смятал почти за даденост позицията на Гърция в полза на санкциите. След което му се обадил и му заявил: "Не смятайте позицията на Гърция за даденост, ситуацията се промени, сега Гърция има друго правителство. И вече искаме да ни питате, преди да вземате решения”.


Той допълва, че по време на първото си участие в срещата на върха в ЕС се е обърнал към всичките си партньори, колеги премиери и държавни глави с въпроса: „Кажете ми, как си представяте новата архитектура на сигурността в Европа? Дали си я представяте с Русия на срещуположната страна, или с Русия в процес на диалог и взаимно разбирателство?” Но много от тях не му отговорили. „Според моята представа отговорът е ясен: новата архитектура на сигурността в Европа не може да не включва Русия”.


Ципрас твърди, че в момента Европа е под заплахата на деградивни сили, че човеконенавистничеството, омразата между народите, расистките настроения и заплахата от други видове тоталитаризъм е нараснала. Той смята, че в момента трябва да бъде създаден общ фронт срещу фашизма, като припомня близките отношения между Русия и Гърция по време на антифашистката съпротива.


Ципрас разчита също така по време на посещението си в Русия да затвърди разведряването на отношенията между двете държави след дългата зима, налагана от предишните управления на Гърция, както и да завоюва нови територии за продукцията на гръцкото земеделие.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв