09.04.2015 10:50

Екипът на Путин сътвори чудеса

Видян 799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертите на агенция Bloomberg смятат, че руската икономика е успяла да преодолее периода на паника, предизвикан от миналогодишното падане на цените на петрола. Според тях този факт най-после трябва да накара западните политици да разберат, че ограничителните икономически мерки не само не могат да доведат Русия до икономически крах, но и няма да повлияят на политическата ситуация в страната, пише в. "Россия сегодня".




Съотношението между курса на рублата и цената на петрола марка Brent доказва, че сега рублата укрепва много по-бързо, отколкото цената на черното злато. А това доказва, че стратегията на спекулантите, които вземат заеми в долари, а дават кредити в рубли, всъщност поддържа ръста на рублата. Можем да направим извода, че икономическата команда на Путин върши чудеса, коментират експертите на Bloomberg.


Тези дни при завръщането си от международен икономически форум в Китай първият вицепремиер на Русия Игор Шувалов заяви, че сегашната ситуация в страната е много по-добра от прогнозираната и още през 2016 г. ще станем свидетели на икономически ръст. Оказва се, че в правителството са очаквали последиците от кризата да бъдат много по-тежки, отколкото са в действителност.




„Всичко се развива далеч не лошо. В края на миналата година имахме доста големи опасения за икономическата обстановка през първата половина на 2015 г. Те не се сбъднаха по негативен сценарий и това вече е добре", заяви Шувалов. Според него общата финансово-икономическа картина се е развила благополучно благодарение на синхронизираните и уместни действия на Централната банка, правителството и президентския екип.




Същевременно шефът на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин заяви, че събираемостта на данъците през първата половина на годината ще се увеличи с 10% в сравнение на същия период на миналата година, независимо от ниската цена на нефта. При това слабата рубла позволи в много сектори на икономиката печалбите да се увеличат - продукцията на много предприятия стана много по-конкурентноспособна в сравнение с вносната.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв