Свързани новини

07.01.2009 09:35

Участник във Форт Боярд грабна кръста в столицата

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общо 23 души се бориха да извадят кръста от езерото в кв. “Дружба” на Йордановден. Най-бърз обаче се оказа 22-годишният Красимир Николов от Варна. Той е студент в НСА и скоро участва в нашумялото телевизионно състезание Форт Боярд.


Според поверието младежът ще бъде честит и здрав през цялата година. На 20 години той беше най-младия участник, хвърлил се в ледените води, а най-възрастният смелчага бе на 64 години.


Тази година и дамите също бяха много храбри. В езерото в Дружба се хвърли младата Мария Златкова. Тя е на 18 години и също е студентка в НСА.


За кръстът хората казват, че носи щастие и дори организират наддаване за него, а за водата, от която е изваден, че е лековита.


В столицата беше изрязана специална дупка за участниците, тъй като водата на езерото беше замръзнала. За сигурността на смелчагите се грижеха екипи на Министерството на извънредните ситуации, на Бърза помощ и полицията.


На ритуала в столичния квартал, воден от знеполския епископ Йоан,  присъстваха кметът Бойко Борисов,  зам.-кметът по бюджет и финанси Минко Герджиков и кметът на район Искър Йордан Томов.


Освен тържествено празникът в някои градове протече и доста необичайно. До бой стигнаха младежите, които скачаха, за да хванат кръста в река Арда. Ексцентричният поп на Кърджали Петър Гарена пък хвърли кръста от греблото на фадрома. Първоначалната идея била да се използват камили, но поради студеното време те били заменени с огромните машини.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци