Свързани новини

03.10.2016 14:12

И вицовете разцъфтяха като при Тошо

Видян 3200 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-младата комунистка в Народната република, станала член на партията на 20 години - Цецка Цачева, възпитаничката на РабФак (за по-младите: означава работнически факултет, където с ускорени темпове, като същински бройлери, произвеждат работници в учЕни), превърнал я от стругар в юрист, ни е кандидат президент от управляващата дясна партия ГЕРБ, а нейната номинация направо отприщи ренесанс на вицовете. Също като по времето на Тодор Живков, който баш като Цецка беше от село, не знаеше никакъв език и от нищо конкретно не разбираше.


Години наред  се оплаквахме, че сме били изгубили способността да създаваме смешки, както едно време. Е, за броени часове изникнаха толкова много шеги и закачки покрай Цецка, че трябва да сме благодарни на Партията и Правителството за разцъфването на вицовия жанр. Нашите любими са няколко. Единият свързва президентската интрига с не по-малко жалката с двете ни кандидатки за ООН:


„Ако Цецка се провали на първия тур, Кристалина ще я смени”.


Другият взема на подбив издържания в соц стил лозУнг на ГЕРБ за вота: „Работим в интерес на гражданите”. Едно време майтапът беше с девиза на Бай Тошо: „Всичко в името на човека, всичко за благото на човека”, преформатиран от народния гений с допълнението: „Знаем и кой е човекът”. Сега знаем кои са гражданите (за европейско развитие на България), така че се появи съответният виц:


-          Как ще бъде слогънът на Цецка Цачева?


-          Цццццццц!


Вицовете се роят, което е добра новина. Лошата е, че се връщаме не години, а направо епохи назад. И нищо чудно, че Евгений Дайнов сравни Цецка Цачева с Цола Драгойчева.


 


Автор: СЛАВА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес е добре да се фокусирате върху вашите нужди и желания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес е добре да се фокусирате върху вашите нужди и