25.02.2009 13:11

Парното може да поевтинее средно с 8% в страната от 1 април

Видян 1540 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парното в цялата страна ще поевтинее средно с 8% от 1 април, ако Държавната комисия за енергийно и водно регулиране одобри искането на Булгаргаз за понижаване в цената на природния газ за второто тримесечие с близо 12%. Това съобщи председателят на регулатора Константин Шушулов пред Дарик. Той заяви, че в Комисията са силно изненадани от вчерашното решение на правителството да премахне поскъпването на парното за абонатите на "Топлофикация-София". Шушулов призна, че януарските сметки на софиянци са несправедливи заради грешки в отчитането на енергията.


Топлинната енергия ще поевтинява устойчиво, въпреки вчерашната молба на енергийния министър Петър Димитров регулаторът на задържи намалението, за да не фалира „Топлофикация-София”. Шушулов призна, че правителственото решение парното в София да не поскъпва ще доведе до тежки загуби за дружеството. „Изненадани сме в комисията от това решение на принципала на „Топлофикация–София”. Проблемът не е елементарен, защото има подводни камъни”, коментира Шушулов.


Шушулов бе категоричен, че столичната топлофикация не може да бъде компенсирана с по-високи цени за следващите тримесечия. Загубите на дружеството според него трябва да се покрият по друг начин. „Не могат да бъдат надвишавани, за да се компенсират предните месеци, защото нашите цени се пределни. Трябва да се търси друг способ или начин за тази компенсация, на пръв поглед мисля, че тя е само разсроченото плащане от абонатите”, каза Шушулов. "Топлофикация-София" като нов член на Българския енергиен холдинг може да бъде спасена от фалит и чрез кредит от компанията-майка, предположи Шушулов. Той обяви още, че януарските сметки за парно на софиянци са нереално високи. Експерти от регулатора няма да вземат участие в специалната комисия, назначена от министър Петър Димитров за проверка на сметките за парно за януари. Според проф. Шушулов обаче има вероятност тази комисия да направи ново вътрешно разпределение на сградите с най-високи сметки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева