Свързани новини

05.05.2020 16:07

1/3 от Спешна помощ в София с К19

Видян 3253 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над една трета от служителите на Центъра за спешна медицинска помощ -София са прекарали или прекарват зараза с коронавирус, съобщава Право и здраве. На брифинг, Директорът на ЦСМП Георги Гелев обясни, че преди време при тях се разболели три служителки, които дали положителен резултат с PCR-тест. В тази връзка се направило изследване на цялата смяна, което установило, че има и други заразени.


„Закупихме бързи тестове, за цялата служба. След като тествахме абсолютно всички, в това число и аз се тествах, броят на тези тестове е 773, от тях положителни се оказаха 266 – или с имуноглобулин-М (IgM), или имуноглобулин-G (IgG), или и двата повишени.” казва Гелев


На далите положителен тест за антитела 266 души са направени PCR тестове за антиген, според които 13 от служителите са с активна инфекция, които са поставени под карантина.


Това, че 1/3 от персонала на Спешна помощ в София е изградил антитела срещу коронавируса означава, че всички те през последния месец, са били потенциални източници на зараза за своите пациенти – най-често възрастни хора с множество хронични заболявания.


Голямата разлика между резултатите от двата теста може да е и най-вероятно е резултат на фалшиво отрицателни тестове за PCR, чиято чувствителност е около 70% и допълнително може да се понижи, в резултат на неправилно вземане и съхранение на пробите.


Разликата може да се обясни, ако допуснем, че повечето от заразените с коронавирус служители на Спешна помощ са се заразили почти едновременно или в много кратък период от време в началото на март. Дали това е така, щеше да се знае, ако бяха тествани, но те не са били.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху