Свързани новини

05.01.2012 17:13

1000 нови места в детските градини, остава проблемът с яслите

Видян 1811 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1000 нови места в детските градини за 2012 година, обеща кметът на София Йорданка  Фандъкова. Столичната община започва изграждането на 4 нови забавачки. Тя присъства на откриването на разширението на 23-о ОДЗ Здраве в район Изгрев. Фандъкова определи събитието като едно прекрасно начало на годината. Тази сграда е била освободена от  частното училище Хелиос - 2000. „Инвестирахме около 270 000 лева, за да може отново да я върнем на децата“, поясни столичният кмет.
„Това е третата детска градина в района, която за 2011 г. е била освободена и са открити нови групи“, похвали се още Фандъкова.
Сега 85 деца ще намерят място в три нови групи, като за първи път в тази детска градина ще има и яслена. Това е 17-ата детска градина в града, в която се освобождават заети помещения, допълни тя. Сградата е била реконструирана и преустроена, след като до сега е била отдадена под наем.
„Чувствителен остава недостигът на места в детските градини в София за деца, родени през 2009, 2010 и 2011 г.“, призна Фандъкова. Най-сериозен остава проблема в яслена възраст. Столичният градоначалник обясни, че са открити общо 1 400 нови места, а за 2012 година общината предвижда още 1 000.
Говорейки за новите предизвикателства през следващия период в общината, тя набеляза и основните сред тях, а именно - енергийната ефективност на общинските и частни сгради, изграждането на технологичен парк с европейски средства, интегриран проект за развитие и реконструкция на централната градска част, изграждане на велоалеи.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Street chefs

НЕ! Street chefs гърми след полунощ в сърцето на София

Street chefs в сърцето на София - градината ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес може лесно да общувате и да изразявате чувствата си

Днес може лесно да общувате и да изразявате чувствата