21.05.2024 12:00

17-годишен почина от инфаркт заради употреба на друсан чай

Видян 536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17-годишно момче от Бургас внезапно почина от инфаркт. Пред полицията близките заявили, че младежът често е пушил от т. нар. „друсан чай“. Наркотикът е билка, смесена със синтетични вещества и оказва се този вид дрога е все по разпространена сред младежите, предаде БНТ.

На фона на това полицията в Бургас стартира акция срещу производителите и разпространителите на т.нар. "друсан чай". При акцията в бургаския кв. „Победа“ полицията попада на мобилна лаборатория за „друсан чай“ в една от къщите.

    "Общо 4 адреса бяха проверени. Бяха задържани 5 лица на адресите, като на един от адресите в момент на приготвяне на т.нар „друсан чай“ бяха задържани две от лицата", казва Стамат Христов, началник на Участък "Победа" към Първо РУ-Бургас.

Друсаният чай играе ролята на заместител на марихуаната, но е много по-опасен от нея, особено за млад организъм, който е по-чувствителен. Синтетичните вещества, които се впръскват в билките засягат мозъка и увреждат нервната система.

    "Много от тях не са включени в забранителния списък и това е като легенда, че те няма да бъдат хванати и няма да бъдат наказани. Но неравномерното разпръскване върху самата листна маса на тази течност, на тази синтетика, всъщност води, както в този случай с това момче, за което още не знаем дали е от това, но много вероятно от него да е, дори до смъртни случаи", изтъква Росица Димова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества в Бургас.

Сред учениците дрогата е сред най-популярните, защото е и по-евтина.

    "Те са различни разфасовки, има и по 5 лв. дори. Наркотичните вещества са доста лесни за производство, дори и вкъщи на един котлон може да се приготвят. Това са бързи и лесни пари", допълва Стамат Христов, началник на Участък "Победа" към Първо РУ-Бургас.

Според статистиката във всеки един квартал на градовете у нас вече има дилъри, които произвеждат друсан чай. За това и акциите на полицията продължават.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но