Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско.

Свързани новини

30.05.2024 14:29

2 години след бедствието: Правителството отпуска до 10 млн. лв. за щетите от наводненията в Карловско

Видян 301 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служебният кабинет има готовност да отпусне до 10 млн. лв., с които да се финансират най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе бедствието преди две години в Карловско. Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Димитър Главчев с кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

В спешен порядък ще се събере Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която ще определи в детайли параметрите на помощта от държавата за пострадалите населени места. Още на следващото правителствено заседание служебният кабинет ще може да приеме и решение за отпускане на средствата.

Така, след като месеци наред местната власт е отправяла апели за помощ от държавата безрезултатно, вече ще могат да продължат редица важни дейности по речните корита и мостовете, посочват от пресслужбата на Министерски съвет.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Отделете време за дома си, за да го направите по-привлекателен

Отделете време за дома си, за да го направите