Свързани новини

15.01.2013 10:21

2000 искаха оставката на министър Нона след 19’

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над две хиляди души, предимно млади хора, протестираха пред Народното събрание в понеделник вечерта. Охранявани от 500 полицаи те скандираха в защита на местността Иракли, където са съсредоточени поредните инвеститорски апетити, както и за опазване на останалите незастроени плажове. Шествието, преобладавано от млади хора, сложили шнорхели, облекли бански върху зимните дрехи и носещи слънчеви чадъри, тръгна в 18 часа от паментика Патриарх Евтимий, писа Медиапул. Демонстрантите минаха по улиците "Граф Игнатиев" и "Раковски, по "Цар Освободител" и стигнаха пред парламента, където към тях се присъединиха още много хора.

До около 19.30 часа те скандираха "Иракли е за народа", "Природа, а не бетон", "Един гербер на власт, един хотел в повече". Хората носиха лозунги срещу строителството по Черноморието и националния флаг. Младежите организираха масови подскоци с викове "Кой не скача и не пее, той за плажа не милее!".

Заради демонстрацията бе спряно движението в региона.

След като от трибуната на протеста бе обявено, че регионалният министър Лиляна Павлова е наредила спирането на строежа в Иракли заради открити нарушения, младежите посрещнаха новината с викове "Всеки път ще е така", давайки заявка, че при всички следващи опити за подобни строежи ще има протести. Малко след това хората в столицата се разотидоха.

Сегашната демонстрация, както и предишни протести срещу застрояването на екотеритории, е организиран чрез социалната мрежа Фейсбук, където над 4000 бяха потвърдили присъствието си.

Освен в столицата идентични протести се проведоха, но с доста по-слабо участие, и във Варна и Пловдив. Освен за запазване на Иракли, младежите искат да спасят и последните останали незастроени плажове по българското Черноморие.


Вчера строителните работи на Иракли продължиха.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което