Свързани новини

12.06.2009 16:48

215 000 лева печелят болните деца от изборите за ЕП

Видян 1810 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

215 000 лв. събрани от депозитите на партиите и коалициите, които не преминаха двупроцентовата бариера и инициативните комитети, които не са достигнали 1% от гласовете на евроизборите, отиват във фонда за лечение на деца към министъра на здравеопазването, съобщи Централната избирателна комисия (ЦИК), цитирана от БГНЕС.


Средствата са на партия „Българска Социалдемокрация“, Българско Национално Движение, Партия „Зелените“, Съюз на патриотичните сили „Защита“ и независимия кандидат Чавдар Николов.
В 9 секции разположени на територията на френската гимназия в София ще се проведе експерименталното електронно гласуване на изборите за национален парламент. Одобрена е единствената фирма, която е кандидатствала с оферта - "ЛИРЕКСБГ" ООД. Стойността на поръчката е 100 000 лв без ДДС. На 28 юни ще има обучение и ще бъде тествана системата, която съдържа специално техническо устройство и магнитни карти. С две интегрални бюлетини ще гласуваме на тези избори, напомниха говорителите на ЦИК. Едната е за пропорционалните листи, а другата - за мажоритарните кандидати. На 14 юни започва предизборната кампания, която приключва на 4 юли.
20 юни е крайният срок за записване за гласуване на друг или настоящ адрес. От ЦИК приканиха общинската администрация стриктно да спазва закона и да издават задължително удостоверения за гласуване на друг или на настоящ адрес. Регистрирани са 5 социологически агенции: "Сова Харис" "Галъп", "Скала", "Алфа Рисърч" и "Афис", които ще следят изборите, пет са и организациите, одобрени за наблюдателите за предстоящите избори - Асисц, "Прозрачност без граници" "Българско сдружение за честни избори и граждански права"- Плевен, сдружение "Гизди" и сдружение "Корективи".



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак