18.02.2009 11:42

27 млн. лв. за работодатели за запазване служители

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Запазването на финансовата стабилност и социалната защита са ключовите мерки на правителството срещу ефекта от световната икономическа криза. Това заяви премиерът Сергей Станишев по време на форум, сзобщи Дарик. По думите на премиера, част от мерките, заложени в антикризисния план на правителството, вече са в действие. Пример за това е отпускането на средства за малките и средни предприятия чрез Българската банка за развитие.


Премиерът обърна внимание на борбата с корупцията и повишаването на ефективността на правосъдната система. Чрез справянето с проблемите в този сектор ще се повиши доверието на чуждестранните инвеститори. Това е и ключово за по-успешното усвояване на еврофондовете. Ще бъдат осигурени 27 млн. лева за стимулиране на работодателите да запазят работниците си. Освен това 190 млн. лева са предвидени за осигуряването на 50 000 нови работни места. Ще бъдат отделени средства за повишаване на пенсиите, на обезщетенията за безработица и помощите за хората в неравностойно положение.


Валутният борд осигурява стабилността на финансовата ни система, допълни Станишев. По думите му той ще бъде запазен до влизане в еврозоната. Премиерът бе категоричен, че правителството има готовност да задейства и други антикризисни мерки, ако това се наложи. Според множество чуждестранни анализатори обаче България ще бъде сред водещите икономики в ЕС и тази година.


На форума присъстват президентът Георги Първанов, почти всички служители от кабинета на председателя на парламента Георги Пирински, столичният кмет Бойко Борисов и други.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей