02.08.2024 09:08

5 млн. лв. за командировки, 2 млн.лв. за адвокати за 6 мес. и само загуби в съда: Отчетът, който кметът Терзиев скри от софиянци

Видян 341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

5 милиона лева командировки за 6 месеца – това е една от сензациите в отчета, който кметът Терзиев качи в интернет и почти веднага го свали. Още по-скандални са 2-та милиона за юридически консултации – не е ясно дали и кантората на Лена и Никола не се е облажила - при наличие на цяла многочислена собствена дирекция в общината и ресорен заместник – кмет. А най-вече при факта, че кметът губи всички дела – вече са публично известни осъждането му заради „ремонта” на Патриарха, Витошка, Фр. Нансен и Скобелев, както и първото от 21 загубени с отменените от него уж поради „незаконосъобразност” поръчки.

Което пък води до още една от причините обещалия ни напълно прозрачно управление Терзиев да скри отчета как харчи парите ни през първото полугодие на тази година – неначената инвестиционна програма.

Засега провал е всеки от опитите му да направи минимални неща – даже боядисването на пешеходни пътеки, които се трият на третия ден, стартът на разширението със сечене на дървета на Опълченска и Дим.Петков, 2 пренареждания на жълтите павета, да не говорим за омацването по безумен начин и отмените на промененото движение по булевардите около НДК.

Фактът, че няма започнат дори сериозен обект, липсата дори на поръчки за нови, означава, че поне до края на годината, нещата няма да бъдат променени и градът просто спира да се развива - застой, като от времената, когато дядовците на кмета управляваха Държавна сигурност.

Неизпълнението на инвестиционната програма ще се използва за глуповат пиар за „излишък” в бюджета, който е рекорден, но то ще бъде, защото просто няма да бъде харчен в тази си част, която е към 1/3 от цялата му сума.

Никакви са и резултатите по усвояване на европейски средства и по Плана за възстановяване и устойчивост. А само по еврофондовете в първия мандат на Фандъкова имахме вложени в София 3 млрд.лв., с които от 6 станциите на метрото станаха първо 26, а до края на управлението й – и двойно на това число. 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Желанието ви е насочено към това да маркирате територията си

Желанието ви е насочено към това да маркирате