10.12.2008 10:04

500 лв. глоба за стара кола на тротоара

Видян 2453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всеки собственик на старо, излязло от употреба возило, може да олекне с глоба от 150 до 500 лв., ако го е оставил да отлежава на тротоара. За да не запазят такъв лош финансов спомен от старата си кола, собствениците трябва да я предадат на площадки за временно съхраняване или в центрове за разкомплектоване. Другият вариант е колата да се съхранява на територията на личен имот.


Това предвижда проектът за нова наредба за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците в Столичната община, който е публикуван на сайта на общината и има 30-дневен срок за общественото му обсъждане. 


Глоба със същия размер грози столичани и ако не почистят тротоара от сняг и лед, както и ако не съборят ледените висулки от покрива, а също, ако изгарят нерегламентирано отпадъци. Солени финансови и имуществени санкции - от 100 до 20 000 лв., грозят всеки, който замърсява обществените територии в столицата.


Текст в наредбата задължава всички лица, собственици, ползватели и наематели на недвижими имоти, включително и на търговски обекти или части от тях, да изхвърлят масово разпространените отпадъци разделно в определените за тази целта места. Върху контейнерите за разделно събиране на отпадъци освен фирмата, чиято собственост са те, ще трябва да бъдат изписани и телефоните на дружеството и на районната администрация за подаване на сигнали от гражданите, ако съдовете са препълнени. Нарушителите на наредбата ще заплащат между 100 и 10 000 лв., ако са физически лица, и между 700 и 20 000 лв., ако са юридически. Между 150 и 500 лв. ще плащат гражданите, а от 700 до 2000 лв. фирмите, ако изхвърлят отпадъци на неразрешени места или не са предали употребените автомобилни гуми в определените събирателни пунктове.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак