29.07.2024 10:55

60-тонен мост е откраднат в Русия

Видян 752 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските правоприлагащи органи разследват кражбата на огромен метален железопътен мост в западната част на страната, който очевидно е бил продаден за скрап за малко над 15 000 долара.

За мистериозното изчезване на цял стоманен мост, чието тегло се оценява на поне 60 тона, в Рязанска област, на около 200 км югоизточно от Москва - за първи път съобщи местната активистка Светлана Коновалова.

Тя разказва пред местни медии, че мостът в Скопински район е бил приватизиран от местна железопътна компания, като всички необходими документи са били налице, за да се докаже собствеността. Въпреки това, неизвестна група от хора, според съобщенията, е намерила документи, в които се посочва, че конструкцията не принадлежи на никого, и я е демонтирала.


След това действителният собственик на моста се обръща към полицията с молба да провери случая, допълва Коновалова, като отбелязва, че крадците и законният собственик се познават и преди това не са успели да сключат сделка за продажба.

В изявление на местното полицейско управление потвърди, че е получило жалба за „изчезването на метална конструкция на нефункциониращ железопътен мост“ преди повече от седмица. То добави, че е започнало наказателно разследване.


Местен канал в Telegram споделя снимки от мястото на кражбата, на които се виждат два големи бетонни стълба, извисяващи се над плитка река.


 Коновалова описва липсващия мост като „гигантска конструкция от съветската епоха“ и добавя, че е изненадана, че никой не е обърнал внимание на операцията по демонтирането, която най-вероятно е отнела няколко дни. Тя също така призова правоприлагащите органи да подведат под отговорност виновниците и да ги накарат да възстановят моста.

Междувременно 60-тонният мост - или това, което е останало от него - скоро се появил в местен пункт за изкупуване на метални отпадъци, според канала Mash Telegram, който твърди, че крадецът на моста е получил 1,3 милиона рубли (15 000 долара) за метала. Смята се, че мостът е струвал 300 млн. рубли (3,5 млн. долара).

Mash съобщава, че мостът е бил продаден от местен 37-годишен жител, но предполага, че той е бил използван от някого, за да подпише просто документите и е получил по-малко от 60 долара за услугите си.

От полицията съобщиха, че мостът е неактивен, като добавиха, че железопътната линия не е под юрисдикцията на местната администрация или други държавни органи. Маш съобщи, че той се използва от местните жители като пряк път до други близки населени места.


 


Пламен Валентинов


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

  Fibank с промоционална лихва по жилищните кредити

Fibank с промоционална лихва по жилищните кредити

Fibank (Първа инвестиционна банка) стартира ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 04 август 00:00ч.

Дивергенти 2014 г. ‧ Екшън/Сай-фай

В ролите: Шейлийн Удли Беатрис Прайър Тео Джеймс Four Майлс Телър Питър

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Хубав старт на седмицата

Хубав старт на седмицата. Нещата ще се развиват леко,