16.03.2010 10:21

600 млн. евро са осчетоводените разходи за Белене, без извършена работа

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 600 млн. евро са документираните осчетоводени разходи за площадката на АЕЦ Белене при последния напън за строителство, плюс незнайно колко от 1980 г. насам. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков, цитиран от БГНЕС.


Според министъра вината за тези разходи ще я понесе някой, за когото се докаже, че е извършвал криминално деяние. По-конкретни намерения за Белене от страна на правителството в сравнение от последните месец–два няма, добави той. На въпрос какво мисли за предложението на Италия да се слеят двете тръби Набуко и Южен поток в отсечката, където се пресичат Трайков поясни: “Диалогът не тече само по една линия, дават се различни предложения, всичко е под въпрос докато не стане факт”.
В своето слово пред участниците в кръглата маса, провеждаща се в хотел Шератон, на тема „Развитие на възобновяемите енергийни проекти в България чрез балансирана политика”, министър Трайков заяви, че трябва да се даде шанс на новите технологии да намерят мястото си в пазарната среда, заедно с институционалната подкрепа. Той каза също, че в Министерство на икономиката работата по подготовката на Закона за ВЕИ е пред приключване. До края на март проектозаконът ще бъде при него, а обсъждането ще започне през април, последвано от изработването на правилник за неговото прилагане до октомври 2010 г. Дискусията за развитието на ВЕИ в България продължава.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще общувате активно с колеги и познати


Днес ще общувате активно с колеги и познати. Споделете