Свързани новини

13.11.2014 16:45

62 депутати ще дарят за благотворителност първата си заплата

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

62 депутати обещаха да дарят заплатите си за месец октомври за благотворителна кауза. Такава е равносметката в последния ден от кампанията в социалната мрежа Facebook - „Накрай депутат да спаси детски живот”. Идеята е на младата Бетина Терзиева, която написа отворено писмо до всички народни представители в 43-тото Народно събрание и се обърна към тях с призив да се откажат от първото си месечно възнаграждение.


Депутатите получиха заплатите си за месец октомври. Целта е парите, които се дарят, да отидат за лечението на малкия Слави Едрев от Бургас, който е с диагнози „Детска церебрална парализа” и „Епилепсия” по рождение.


105 000 евро са необходими за лечението на малкия Слави Едрев от Бургас. Историята на това дете провокира едно младо момиче да започне кампанията в социалната мрежа Facebook - „Накрай депутат да спаси детски живот”.


Парите за месец октомври, които нашите народни представители получиха, са в размер на 2590 лв. До този момент 62 народни представители  решиха да се откажат от заплатите си в името на благородната кауза.


„Към момента инициативата „Накрай депутат да спаси детски живот” има подкрепата на над 24 000 българи. Призивът е те да се откажат от първата си заплата, за която не са работили”, разказа за Дарик организаторът на кампанията Бетина Терзиева.


Депутатът от ДПС Митхат Метин призна, че не знае за случая на Слави, но би помогнал на детето. За сметка на това отбеляза, че от партията често помагали на нуждаещи се, но не искали да парадират с това.


„В моята философия на първо място е хумаността- основна ценност и в поведението ми. Философията ми е, че щом един болен човек се нуждае, би трябвало да му се помогне, обяви той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще изпитвате желание да помагате на другите

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще изпитвате желание да помагате на другите, но