Свързани новини

23.08.2009 16:51

62 на сто не си плащат парното

Видян 1690 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 62% от потребителите на обслужват дълговете си към „Топлофикация“, каза за 19` председателят на Федерацията на потребителите Павел Кърлев като се позова на данни на дружеството.


Той посочи, че между 60 и 80 души с оплаквания от сметките за парно чакат почти всеки ден пред федерацията. По думите му от столичното парно отчитат увеличение на абонатите, защото включват и нови, още необитаеми блокове.


Абсурд нарече Кърлев това, че разликата в тазгодишните и сметките от миналия отоплителен сезон е 20 - 30%. В този период, за който в момента плащаме още по-скъпо, имаше газова криза и парно на много места почти нямаше, припомни той.


 Кърлев обясни, че повечето от потребителите знаят, че има дело в Софийския градски съд, където трябва да се обясни защо е фактурирано, че са били отоплявани 31 дни в този период, като това въобще не е било така.


Шефът на федерациията даде за пример сметка на потребител, завишена през януари два пъти в сравнение със същия месец предходната година. От разпределителното дружество са казали, че  надвзетата сума ще бъде върната при изравнителните сметки. Радостта на клиента обаче била кратка, тъй като след първоначалната информация, че ще си вземе обратно 280 лв., дошло ново писмо, според което щял да получи само... 8 лв.  Правят се по няколко корекции, без обаче на потребителя да се представя фактура с показателите, което е нарушение, каза Кърлев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Този ден ще внесе разнообразие сред ежедневните ви ангажименти

Този ден ще внесе разнообразие сред ежедневните ви